Tuesday, October 13, 2020

WRITETOBER 2020 / #3 CRICKET

 3. CRICKET

(fan-fiction на "Животът, вселената и всичко останало" или какво би станало, ако Артър Дент и Форд Перфект бяха попаднали на Ленински Съботник в България през 198_г)


Задъхани скочиха с крясък на седалката, слънцето угасна, те пропаднаха в нищото, от което ти се повдига и изскочиха най-неочаквано насред
 нива на ТКЗС, събота, през най-ранна утрин.

Ето какво казва Пътеводителят за България:
Няма много данни за тази държава на Земята, нито за нейния народ. (Това са две различни неща). Много хора и извънземни като Дент и Форд ще решат, че са попаднали на друга планета, и то в най-отдалечения край на Галактиката. Тук и посоките не са ясни. Кажат ти например „Откъде-накъде” и ти се чудиш откъде ти е дошло. Иначе, ако тръгнеш от изток, обикновено отиваш на запад (не се наблюдава обратното), но компасът сочи на Североизток.  Също така държавата, горе долу по времето, когато я посетиха нашите приятели, се дели на две касти: Граждани и Селяни, наричани още с презрителното Провинционалисти.

Природата беше спираща дъха. Всичко сякаш беше златно, свежо, сякаш присъстваха на раждането на самата Зора. Много Селяни, нарамили мотики, пеееха песни. Вавилонските рибки услужливо им преведоха въздигащите духа стихове:
Сутрин събудя се, мисля за Ленин,
колко чудесен е, хубав трудът,
колко просторни са ниви зелени
и ободряващ е вече, студът!

Артър се почеса по главата и си обу изпопадалите наблизо чехли.
Форд седеше близо до него, хванал Пътеводителят с две ръце и със зяпнала уста.
-Форд. – успя да каже Артър- Сигурен ли си, че това не са извънземни?
Форд кимна, но наобратно, като за не.
- И че това е Земята?

(В последствие се разбира, че диванът е принадлежал на министър –председателя на ТКЗС, който той си закупил от Англия през Кореком, а е заминал точно там, защото е фен на крикета, Слартибарфаст го вижда в публиката и се отправя по най-бързия начин към България, а именно чрез Авиокомпания Балкан. През това време Артър докосва една от земеделките, за да се увери,че не е робот и така двамата с Форд осъществяват близки срещи с Родната Милиция и вкусват от общественополезния труд. )

No comments:

20 години назад: Съвети към подрастващи, епизод 1

  Как да те помислят (най-успешно) за смахнат:   1 .Докато говориш с някого, изведнъж се сепни, оцъкли поглед и занареждай:   „ Тук –...