Wednesday, October 21, 2020

WRITETOBER 2020 / #12 Boat



12. Boat

#Writetober2020 #Milvadraskatel #writingprompt

Днешната история е една легенда.

Легенда за самоотвержената любов


Живяли край морето, много отдавна - във вълшебни времена, рибар и неговата дъщеря - Марина. Рибарят имал лодка и всеки ден, дори във буря, отивал да лови риба. Девойката пораснала, хубава и бурна, все търсела да се намира сред веселби с дружките си. Веднъж, с много уговорки от баща си, заминала и до близкия остров – с кораб. Небето било синя коприна, морето – неувряла супа, вълните – бели дантели. На острова девойките, придружавани от родителите си, посетили Замъка за най-големия бал в годината. Танцували до изгрева, а после заспали по стаите за гости. Само Марина била будна и наблюдавала изгрева в очите на най-прекрасния човек... Самия принц на замъка. Двамата се влюбили безкрайно, но Марина трябвало да се върне след три дни. Заплакала тя, ала морето вече било солено (и затова не могла да стане легенда).
От този ден нататък момичето мислело само за любимия си. Седяла край брега, нищо не вършела – не чистила мрежите, не приготвяла скарите, на тупала дюшеците, само стояла край морето. Островът се виждал – далечен, но и близък, мътните води го държали в себе си, в опасни, великански сини ръце.
Марина започнала да се кара с баща си. Искала той да ѝ даде рибарската лодка, за да може да отиде на острова на своя принц. Бащата не давал и не давал, не я пускал. И един ден Марина решила.
Откраднала лодката. Разпънала такелажа. Хванала веслата. Известно време гребяла без да срещне затруднения. Вече била преполовила морския път, когато забелязала, че идва буря.
Гъсти облаци като черни фандъци вълна се струпали над главата ѝ, светкавици като ярки пръсти прорязали жълтото небе. Вълните били високи като катедрали. Марина още мислела за своя любим.
И щяла да се превърне в легенда на самоотвержената любов, ако не бил Морският елф- Попречителят на легенди.
Той бил с дълга лагуненосиня коса на вълни, бели дрехи като пяна, бледозелена кожа и яркосини очи. Махнал с ръка и лодката, заедно с Марина се озовали в защитна ,мека, суха капсула, където останала, докато не преминала бурята.
И така , Марина не се превърнала в легенда.

(и заглавието:)
Легенда за Морският елф – Попречителят на легенди

No comments:

20 години назад: Съвети към подрастващи, епизод 1

  Как да те помислят (най-успешно) за смахнат:   1 .Докато говориш с някого, изведнъж се сепни, оцъкли поглед и занареждай:   „ Тук –...