Friday, October 23, 2020

Writetober 2020 / #15 Wolf

 15. Wolf


To
ва е последната точка от официалния списък на Writetober 2020 (прилагам файл), която ще изпълня като тема. Следват 3 разказа с по 5 ключови думи. Съвсем скоро ще завърша Inktober2020 и ще го представя в профила си в Behance , както и други визуални проекти.



Kaртинката към разказа е мое дело от 2014-а год, когато бях учител по рисуване и направих тази 35/50 рисунка с молив като показнО на учениците ми как се рисуват вълк и човек. Забравила съм контраста да добавя като елемент. Самите фигури си имат свои елементи, като такива на рисунката. Тези фигури по принцип са в контражур и трябва да са сенчести откъм нас, заради луната.


Вълк 

A
рг и тази вечер се наслаждаваше на свободата и на самотата си.
За самотата... наслаждаваше ли се? Той се огледа. В околовъст около него, на скалата като крепост растяха вековни гори, потънали в тишина и хлад, населени от притихнали същества, боящи се да срещнат искрящите му жълти очи. Някъде под скалата, далеч, отвъд горите, пробляскваха фенерите на Сребърното село. Единственото нещо,  от което Арг се страхуваше, но не го и признаваше - пред себе си. От хората...
Той зави силно срещу луната, ярка, бяла като Звездата на смъртта.
Усещаше свободата. С всяко движение на силните си крака, със скоковете, с нощния вятър. В уханието на боровите гори - да! Той можеше да усети всяка миризма, независимо колко слаба беше тя и колко далеч. Застана почти на ръба на скалата.
Самотата... за миг усети споменът на майчината милувка, а в следващата секунда ударът на Отбиването, чернобялата филмова лента на загубата му в битката за Алфа Водач. Сега обаче беше по-силен! Най-силният сребърен вълк в околността. Арг потръпна, вдигна гордо глава и се озъби леко.
Стори му се, че вижда да проблясва козина. Мислите му секнаха и се съсредоточи.
Сега видя. Жълти очи като неговите. Не много далеч, но не и много близо, зад един висок бор на скално възвишение го гледаше вълчица. Той можеше да я подуши.
Беше млада. И тя беше самотна като него. Знаеше, че и тя го е забелязала.
Ловците от Сребърното село използваха опитомени Сребърни вълци, за да ловят диви. Арг знаеше това.
И въпреки това я последва в играта на преследване.
Това правеха и облаците пред  луната.





No comments:

20 години назад: Съвети към подрастващи, епизод 1

  Как да те помислят (най-успешно) за смахнат:   1 .Докато говориш с някого, изведнъж се сепни, оцъкли поглед и занареждай:   „ Тук –...